Slik blir leilighetene i Hvedingkvartalet

design-uten-navn-65.jpg
Når Hvedingkvartalet nå tar form og endelig skal bygges, er den utvendige fasaden slik den bestandig har vært tenkt. Men på innsiden foregår det store og spennende endringer som skal gjøre boligdrømmen så magisk som mulig for beboerne.

De som kjenner Hvedingkvartalet fra tidligere, kjenner også igjen den unike fasaden. Arkitekturen preget av kombinasjonen av treverk, spiler, fasadeplater og glass som rammer inn balkongene har helt siden oppstarten blitt godt mottatt, og har derfor blitt bevart når prosjektet igjen ble lansert.
–Det ville vært galskap av oss å endre på noe av det folk likte best når prosjektet først ble lansert, derfor lot vi fasaden stå, forteller eiendomsmegler Lars Nyborg.


Våre beste folk på saken

Selv om både navnet og fasaden nå står uendret, forteller megler Lars Nyborg at det skjer store ting på innsiden av fasaden. Når prosjektet skulle relanseres med et nytt team, ble det også en gyllen mulighet til å ta et steg tilbake og gjøre nye vurderinger av for eksempel planløsningen. Det har gitt resultater.
– Vi har benyttet oss av ekspertisen og erfaringen til arkitektene i Klausengruppen og de beste nybyggmeglerne DNB Eiendom har, som har jobbet på tvers av mange store og vellykkede boligprosjekter i Nord-Norge. Kombinert med en stor mengde data fra våre brukerundersøkelser, føler jeg meg trygg på at vi har en veldig god idé om hva folk trenger og ønsker seg i en leilighet.
Resultatet har blitt en rekke små og store justeringer på tegningene for de ulike leilighetene. Og selv om ordet “plantegning” ikke pirrer nysgjerrigheten nevneverdig, understreker Nyborg viktigheten av en godt gjennomtenkt leilighet.
– Det er så viktig, og kanskje så opplagt, at man av og til glemmer det av. Vi hører ofte snakk om solforhold, moderne løsninger, utsikt eller lysinnslipp som viktige faktorer når folk vurderer en leilighet, men alle våre undersøkelser sier at planløsningen er den aller viktigste faktoren når vi skal vurdere en leilighet.
 
Design uten navn (63).jpg

Unike hjem

Det er vanskelig å tegne en leilighet som oppfyller alles drømmer. Samtidig er det umulig å realisere et prosjekt som Hvedingkvartalet der hver eneste leilighet er helt ulik. Løsningen er å tilby ulike kategorier av leiligheter skreddersydd for ulike personer, avhengig av alt fra livsfase; størrelse på familien; plassbehov og ønsker om spesielle fasiliteter. Men selv om ikke alle leilighetene er ulike, sier Nyborg at visjonen er å gjøre dem unike.

– Ingen boligkjøper er helt lik den neste, og alle som kjøper et hjem vil ha noe som er unikt. Det blir det selvfølgelig, et hjem skapes av de som bor der. Men vi tror også at kjøperne skal få gode muligheter til å gi leilighetene en unik karakter gjennom tilvalg og tilpasninger.


– Det skal føles naturlig

Stian Arntzen, daglig leder i Arctic Eiendom Harstad, forteller at de helt siden idéen om Hvedingkvartalet ble født har jobbet etter en veldig tydelig visjon.
– Vi tror beliggenheten til Hvedingkvartalet byr på et enkelt liv, med nærhet til alt; omgitt av fine folk og med en herlig miks av det grønne og det urbane som Harstad har å by på.
Dette er også noe de ønsker å gjenskape i leilighetene.
– Målet er at alt skal føles naturlig, og at ting henger godt sammen. Om det er noe med løsningen som skaper konstant bry eller problemer, har vi gjort noe galt. Når folk ser leilighetene, vil vi at de skal tenke “såklart, det er slik det må være!”, og jeg tror at vi nærmer oss det stadiet nå med arbeidet som er gjort, sier Arntzen.
 

Hverdagsluksus til alle

Alle leilighetene i Hvedingkvartalet vil få egne balkonger, og 33 av leilighetene til leveres med innglasset balkong. Det gjør det mulig å utvide utesesongen, uten å måtte sitte på balkongen i kjeledress.
– Alle, og spesielt nordlendinger, vet å sette pris på et fint sted å sitte i sola. Det blir ikke et problem her, med balkonger og Generalhagen rett utenfor døra, forteller Arntzen.
Innvending er det gjort nye grep for å utnytte de store soverommene. Gunnar Klausen i Klausengruppen jobber nå med med tilby en elegant garderobeløsning i tilknytning til soverommet. Målet er å utnytte ledig plass bedre, og samtidig dekke behovet for gode lagring- og oppbevaringsløsninger.

Snart kan du sniktitte via nettsidene våre

Når alle tegningene er klare, og den tekniske løsningen til nettisden er ferdigutviklet, kan du se gjennom alle de ulike leilighetene. Kanskje finner du din nye drømmebolig der? Følger du nyhetsbrevet vårt, vil du være blant de første som får beskjed når boligvelgeren er klar. Meld deg som interessent her dersom du ønsker holde deg oppdatert. 
Har du andre spørsmål til prosjektet, eller ønsker du å vite mer om hvilke leiligheter som blir tilgjengelig? Kontakt eiendomsmegler Lars Nyborg.
dnb.png