Hvedingkvartalet skyter fart: – Det største og viktigste prosjektet i Harstad by!

hvedingkvartalet.jpg

Med nye meglere, nyoppusset Generalhage og noen justeringer i prosjektet er Hvedingkvartalet klar for salg igjen.

Salget av Hvedingkvartalet starter i løpet av sommeren. Lars Nyborg i DNB Eiendom er ny eiendomsmegler i prosjektet, og gleder seg til å komme i gang.

– Sett fra sidelinja er dette prosjektet det fineste i Harstad by, med utsikt over Generalhagen, sjøen og sentrum. Tenk deg å sitte på balkongen å se på konsertene på scenen i Generalhagen, og kunne gå i tøflene for å kjøpe ferskt brød på Blomsø bakeri, sier Lars Nyborg, prosjektmegler i DNB Eiendom, avdeling Nybygg.

Flere av de mest populære leilighetene

Hvedingkvartalet er kjent i byen. Prosjektet har fått mye oppmerksomhet, og omtalen har ikke bare vært av den positive sorten. Prosjektet ble først lansert, men måtte trekkes fra markedet på grunn av manglende velvilje fra kommunale  myndigheter. Nå forsikrer Nyborg om at alt er i orden, og at Hvedingkvartalet Boligpark blir en realitet.

– Alt er klart, og det er ingen som kan stanse byggestarten nå. Dette er det største og det viktigste prosjektet i Harstad i år, og nå gjelder det bare å komme i gang med salget igjen, sier eiendomsmegleren.

Han forteller at det vil bli gjort noen justeringer på leilighetene ut ifra hva som har vist seg å være mest ettertraktet.

– Den største målgruppen tror vi er voksne par som flytter ut av eneboligene sine. De ønsker seg gjerne de mellomstore treromsleilighetene, så disse vil det bli flere av. Men vi kommer til å beholde store leiligheter på toppen. Vi kommer også til å sette av et antall mindre leiligheter i en gunstig prisklasse, tilpasset eldre mennesker, samt enslige, sier Nyborg.

Det er viktig at det blir lagt skikkelig til rette for å bo lenge i egen bolig. Både Husbanken og Harstad kommune har lagt frem tall som viser at vi i 2030 blir flere eldre over 70 år enn unge. For å ikke knekke nakken på kommunens omsorgsevne, skal vi legge til rette for at folk får klare seg selv i egen bolig, sier Malin Arntzen i utbyggerselskapet Arctic Eiendom Harstad AS.I denne forbindelse er viktig å trekke frem en svært gunstig finansieringsmodell med 50 års løpetid på lånet og avdragsfrihet de ti første årene og individuell nedbetalingsmulighet, tilføyer Lars Nyborg.

Hvedingkvartalet drone.jpg13.jpg19068_09.jpg19068_14.jpg

Positiv til fortsettelsen

Eiendomsmegleren er veldig positiv opp mot salgsstart. Etter en stille periode i boligmarkedet, begynner ting å røre på seg igjen. Det blir enklere for folk å selge boligen de sitter på i dag, og renten skal ned. Lars Nyborg ser på det som et stort privilegium å få starte på et prestisjeprosjekt som Hvedingkvartalet akkurat nå.

– Det er gjort store forbedringer i Harstad sentrum de senere årene. Det vekker oppsikt langt utover eget nærområde når folk besøker sentrum. Generalhagen vil nå bli en attraksjon på sommer- og vinterstid. I tillegg har næringslivet gjort imponerende etableringer i sentrum med kjøpesenter som inneholder boliger, butikker og serveringssteder.

Det er fantastisk at vi har en så ambisiøs kommune som setter fokus på de offentlige rom, som Torvet, parker, kaifronten og tilrettelegging for myke trafikanter. I sum har det aldri vært bedre og mer attraktivit å bo i sentrum. Nå kan du bo på byens tak i hjertet av Harstad, sier Malin Arntzen.


Gunstige finansieringsløsninger og en ny start

De som har kjøpt leilighet i Hvedingkvartalet hittil vil bli fristilt. Nyborg mener at prosessen med relansering i to omganger har vært uheldig, derfor ønsker de å gi eksisterende kunder en fordel.

– De som har kjøpt før får beholde den opprinnelige prisen fra 2022. Dette gjør vi for å vise lojalitet og takknemlighet for de som har vært tålmodige, samtidig som vi lover dem proff oppfølging fra megler og bank framover, sier Nyborg.

Nå vil de gi kundene som allerede har kjøpt leiligheter god tid til å, i ro og mak, sette seg inn i endringene, og vurdere om de ønsker å stå ved kjøpet eller fristilles.

Leilighetene i Hvedingkvartalet vil bli organisert som et borettslag med en gunstig finansieringsløsning, og med svært gode rentebetingelser.

Her blir det grønne lån med markedets beste rente fra DNB.

Stor satsning

Megler Lars Nyborg understreker at han og kollegene i DNB Eiendom kommer til å satse stort på prosjektet.

– Vi kommer til å være godt synlig fremover, både gjennom seminarer, film og annonser. Vi har også en nyrenovert hjemmeside for prosjektet med beskrivelser av alle boligene, sier Nyborg.

Nå er han svært spent på mottakelsen.

– Alle interessenter får i løpet av sommeren god tid til å sette seg inn i prosjektet, og gjøre eventuelle endringer og tilpasninger for å skape sin drømmebolig, sier han.

dnb.png